Sedapuhku sai siis tehtud kuulsa kurikaelte paljastaja ja gigantse gurmaani igapäevaseid toite, mis olid Fritz Benneri poolt tehtud ja Rex Stout´i poolt paberile pandud. Õigluse huvides peab kohe mainima, et kirjanikuisand otseselt retsepte kõikide toitude kohta pole jäädvustanud, meie käsutuses oli Nero Wolfi retseptide kogu, mille oli kokku seadnud raamatutes esinevate viidete põhjal üks daame (nime kahjuks peast ei tea).
Meie valisime seekord välja alljärgnevad road ja veinid....
Vitello Tonnato e. külmad vasikaliha lõigud tuunikala kastmega/ Barbera d´alba 2005 Rivetto
Selleri-kantaluubisalat sõstravinegretiga/ Rosé d´Anjou 2006 Remy Pannier
New Orleansi bouillabaisse mereahvena ja hiidkrevettidega
Cape codi austripudru hapu kastmega/ Saku Kuld 2008
Krevetid bordeaux´i moodi õhukeste maisikookideg / Charta Riesling 2005 Weingut Johannishof
Sidruni-šerripuding pruuni suhkru kastmega, marineeritud maasikatega/ Nivole Moscato d´asti 2007 Michele Charlo
Cape codi austripudrust pole Nero midagi kuulnud ja tõenäoliselt oleks ta pööranud selle asja peale selja ja öelnud oma kuulsa "Fui", kuid retseptis esinevate koguste juures ei suutnud me kuidagi pirukaid teha...pigem oli see siiski pudru:-)...aga eks ole ennegi kummitanud kokaraamatust näpuga järge ajades oht süüa kirjavigadega toitu:-)
3 kommentaari:
Kasutan kohe võimalust ka kommenteerida nö. ühe soojaga, nagu ikke veinid olid minu arvates omal tasemel...üllatas taas roosa vein seda heas mõttes. Aga toidud, esimene käik läks täitsa metsa, õrnast mahlasest vasikalihast oli asi kaugel, seega kivi kokkade kapsaaeda. Ja roog tuleb uuesti teha:-)
Salat on nagu on, selleri ja meloni koosluse pärast sai see valitud, kuid eriline jumalate roog see kindlasti ei olnud.
Supp rokkis, oli pisut soolane, kuid janunesin tahedama suutäie järgi, seega mulle meeldis:-)
Austripirukast-pudrust juba rääkisin, kas tegu oli kirjaveaga või olime taas mõnusad käpardid...igatahes pirukat ei olnud.
Krevetid olid....harju keskmised, kuid ütleme siis, et sellist kastet poleks sinna peale esimese raksuga mõelnud...üldiselt oli ok. Vahelduseks mee ja sojakastme marinaadile, täitsa teine asi...
Magustoitu ma ei söönud, küll aga mekkisin kõik veinid kenasti ära ja lisaks oma restoranile tahaks nüüd ka oma veiniaeda :-)....
Nonii. Pildid üleval. Aga siis kommentaariks veel...
Supp oli üks lemmikuid, just selle tugeva ja maitseka leeme tõttu. Krevetid saavad alati 10 punkti, austripudru oli midagi täiesti ootamatut ja uut, eriti efektne oli muidugi serveering. Magustoit oli super, olen sidruni ja pudingi suur fänn - siin nad siis koos ja veel värskete maasikatega..mmm
Veinidest avaldas enim muljet Rosé d´Anjou 2006 Remy Pannier - peale pikki ja pimedaid punaveiniõhtuid kevadiselt kerge ja vesine pikniku vein, justkui esimene sinilill, kevadekuulutaja;)
kui te siin juba veinidest rääkisite, siis tuli mul praegu mu kuivava suuga meelde, et riesling oli ka väga hea...
Postita kommentaar